Τέλος στην απεργία…

Αμαξοστάσιο Μετρό στα Σεπόλια, ξημερώματα 25.1.2013
ΕΚΑΜ και ΜΑΤ χωρίς την παρουσία Εισαγγελέα (ο οποίος ήρθε αργότερα), σπάνε τις πόρτες και εισέρχονται στο αμαξοστάσιο του Μετρό.
Το βίντεο είναι ερασιτεχνική λήψη της Δέσποινας Παπαδάκη (μέλος Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών – Σπίθα), η οποία τραυματίστηκε με ρήξη χιαστών στο γόνατο. via Αντιρρησιες Συνειδησης

****

UPDATE: 3:20μμ – Γράψτε «τέλος», στην απεργία προς το παρόν:

via tvxs.gr
«Στις ράγες μπαίνουν σταδιακά από το μεσημέρι της Παρασκευής τα μέσα σταθερής τροχιάς Μετρό (γραμμές 2, 3)…»

Θα ‘πρεπε όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς να πάρουν θέση αλληλέγγυα με τους απεργούς όταν έμαθαν για την αντισυνταγματική επίταξη, και να ανακοινώσουν απεργία διαρκείας συμπαραστεκόμενοι…

Ας επιστρέψουν τώρα όλοι στην ρουτίνα της κόλασή τους…. Που δεν είναι οι… Άλλοι!

Όπλο μας, η αλληλεγγύη

***

117792-17_059e705._3

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια

via tvxs.gr
Επιχείρηση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε γύρω στις 04.00 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια, προκειμένου να απομακρυνθούν οι απεργοί οι οποίοι οχυρώθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις μετά την κοινοποίηση της κυβερνητικής απόφασης περί πολιτικής επιστράτευσης. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απάντησαν με γενικό μπλακ άουτ.
Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ
***
295487_401146659973990_990744662_n
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕΤΡΟ (ΣΕΛΜΑ) ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 13.00μμ στο αμαξοστάσιο ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 16.00μμ.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό δεν υποκύπτουν και αντιστέκονται και καλούν σε μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 13.00μμ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία στο Σύνταγμα.
Καλούμε σε πανεργατική – παλλαϊκή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 16.00μμ. στο Σύνταγμα.

***

via efsyn.gr

«Το 2019 θα μας πάνε όλους στα 300 ευρώ μικτά»

«Ο εργασιακός μεσαίωνας μας αφορά όλους. Μας υποχρεώνοιυν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να ζήσουμε με 750 ευρώ το μήνα μικτά, κόβοντας τις τριετίες και τα άλλα επιδόματα, λες και προσληφθήκαμε μόλις τώρα»

«Είμαι ηλεκτρολόγος με 22 χρόνια προϋπηρεσία. Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Έχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι. Συντηρώ συστήματα με τάση 20.000 Βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Όλα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Όλα μικτά».
Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό

***

543969_362929827139213_637086783_n

«…το μέτρο της επίταξης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περίοδο ειρήνης επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο α) για αμυντικές ανάγκες β) για ανάγκες που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές και γ) λόγω κινδύνων της δημόσιας Υγείας…».

***

Αντιρρησιες Συνειδησης

Η απεργία διαρκείας στα ΜΜΜ δείχνει το δρόμο. Αντίσταση ΤΩΡΑ

Οι απεργοί του Μετρό, με τον περήφανο αγώνα διαρκείας που δίνουν, ανοίγουν νέο δρόμο για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλης της χώρας, για να ανατραπεί η χούντα και τα απανωτά Μνημόνια, που σπρώχνουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή, στην ταπείνωση και στην αυτοκτονία.

Ο αγώνας τους είναι ενάντια στο λεγόμενο «Ενιαίο Μισθολόγιο», στην πραγματικότητα φτωχολόγιο. Είναι ένας αγώνας ενάντια στις μειώσεις μισθών, στη μετατροπή τους σε φιλοδώρημα ανέχειας και πείνας – στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων – στην απαξίωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, όλων των δημόσιων υπηρεσιών και υποδομών.

Τα χυδαία ψέματα και οι τόνοι συκοφαντίας που εξαπολύει καθημερινά η χούντα του φασίστα Σαμαρά και των υπουργών του γιάπηδων (που δεν έχουν εργαστεί ούτε μία μέρα!), καθώς και των αργυρώνητων δημοσιογράφων–γκαιμπελίσκων των ΜΜΕ δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν.

Οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους δεν απολογούνται στο σάπιο πολιτικό σύστημα της δημοκρατίας των ατέλειωτων «ληστών» φοροδιαφυγής και κλεψιάς, στους σύγχρονους δοσίλογους που μετατρέπουν τη χώρα σε προτεκτοράτο της Τρόικας και των καπιταληστών, τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους των τραπεζιτών και του κεφαλαίου! Σ’ αυτούς που κυβερνούν με έκτακτες νομοθετικές πράξεις και διατάγματα, στηριγμένοι στην καταστολή και βία.
Η ωμή καταστολή που ανακοινώθηκε με την επίταξη και τις απολύσεις, είναι το τελευταίο καταφύγιο, για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα τους. Ας μη τους το επιτρέψουμε…

Ήρθε η ώρα για ένα νέο ξεκίνημα στους εργατικούς αγώνες. Η αλληλεγγύη όλων μας είναι δεδομένη, στους τελευταίους από αυτούς που έχουν δουλειά!!! Αγωνίζονται για το αυτονόητο.

Συλλογικές συμβάσεις για όλους TΩΡΑ – Απεργία διαρκείας
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα MMM

via Αντιρρησιες Συνειδησης
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ,  Συνταγματολόγου
Η επιστράτευση των απεργών γίνεται, κατά την κυβέρνηση, ως απάντηση στην «ευθεία πρόκληση κατά της νομιμότητας» που συνιστά, κατ’ αυτήν, η απεργία. Στην πραγματικότητα όμως είναι η ίδια που, για ακόμη μία φορά, καταπατά και μάλιστα βάναυσα το Σύνταγμα. Το δικαίωμα στην απεργία και η ελευθερία της εργασίας προστατεύονται συνταγματικά και από διεθνείς συμβάσεις εργασίας (ιδίως την 29 αλλά και τις 105, 87 και 98). Για το λόγο αυτό η «επίταξη υπηρεσιών», όπως είναι ο νομικός όρος για την «πολιτική επιστράτευση», επιτρέπεται, σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 4 του Συντάγματος, μόνον σε δύο περιπτώσεις: «επείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία». Ακόμη και ο νόμος 3536/2007, ο οποίος -αντισυνταγματικά- διεύρυνε τη δυνατότητα επιστράτευσης, θέτει ως αναγκαίο όρο να υπάρχει «άμεση κοινωνική ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή υγεία». Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν συντρέχει στην παρούσα περίπτωση.

Η κυβέρνηση δείχνει ξανά πως θεωρεί ότι το Σύνταγμα δεν τη δεσμεύει. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει.

***

EX2501JAJJJ
Σκίτσο του SOLOUP
«Από την φθορά ως την «πτώση» μεσολαβεί ένα μεγάλο ή σχετικά μικρό ηθικό και χρονικό διάστημα. Είναι αυτό της παρακμής που κατασπαράζει τα σωθικά ανθρώπων και συνόλων, καθεστώτων και πολιτισμών. Αν μπορούσε κανείς να προσδιορίσει την πρωτεύουσα αιτία της κατάπτωσης, δύσκολα νομίζω, θα εύρισκε άλλο, από τον ενδοτισμό. Η παραίτηση από κάθε αντίσταση, η εγκατάλειψη κάθε αναχώματος και η άφεση μπροστά σε κάθε αλλοτριωτικό ρεύμα, αποτελούν το «δια» του ΔΙΑ-ΦΘΟΡΑ.»

Παναγιώτης Φωτέας, (Η Διαφθορά), περιοδικό «Ευθύνη», τχ. 308, Αύγ. 1997, σ. 389.

***

sarantakos.wordpress.com

Ως τότε, η θέση κάθε εργαζόμενου όταν πλήττονται εργαζόμενοι, είναι αυτονόητη.

7 thoughts on “Τέλος στην απεργία…

  1. Παράθεμα: Απεργία διαρκείας. Όλοι μαζί. Τώρα. « ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

  2. «ΤΟ ΣΕΞ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ»

    Λαός χρεωμένος είναι σκλαβωμένος. Κι όμως το χρέος δεν είναι της πλειονότητας των πολιτών και άδικα θέλουν να μας το φορτώσουν. Μήπως αυτό το φόρτωμα θυμίζει περιπτώσεις κατηγορητηρίων με πλαστές κατηγορίες; Βλέπετε π.χ. τις πρόσφατες διώξεις του Πέτρου Καπετανόπουλου και της Κατερίνας Μάτσα που μάλλον δεν είναι μεμονωμένες κι έχουν συνάφεια με τη συλλογική ενοχοποίηση του «μαζί τα φάγαμε».

    «ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ»

    Μου αρέσει!

  3. Παράθεμα: ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ* | τεκμήρια

  4. Παράθεμα: ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ | JusticeForGreece

  5. Παράθεμα: ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ: Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση ( ΕΛ.Λ.Α.Σ)

  6. Παράθεμα: ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ* | JusticeForGreece

Σχολιάστε